Illatos és ehető!

2024.03.09
Ibolyavirág és zsenge levelek
Ibolyavirág és zsenge levelek

A kora tavaszi réten az első virágok közt nyílik a hóvirág és az ibolya. Fantasztikus hír, hogy az ibolya - ellentétben a mérgező hóvirággal - illatos és ehető!

Zsenge levele, lila virága sokféle módon felhasználható. A kandírozott (cukrozott) ibolya például Sissi királyné kedvenc desszertje volt. Múlt századi szakácskönyvekben többféle receptet találhatunk az elkészítésére. 

A hullámos papagájok szerencsére nem igénylik a változatos elkészítést, arra azonban figyelni kell, hogy annak ellenére, hogy tömegesen virágzik szinte mindenhol, a papagájoknak gyűjtött növények autóforgalomtól, kutyasétáltatástól, egyéb szennyeződésektől mentes helyekről legyenek beszerezve. Ez örökérvényű minden általunk gyűjtött növényre. A szárítottakra is!


© 2024 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el